Asfaltering Husviksvägen 20/5 2020-05-19

Asfaltering utförs genom byn från affären till värdshuset. Vägen kommer vara tillfälligt avstängd under beläggningsarbete på onsdagen 20 maj kl. 07:30 – 15:30. Följ skyltar och välj alternativ väg eller prata med arbetsledningen på plats om ni måste passera.

OBS! Var försiktiga för asfalten är över 100 grader varm vid utläggning och risk för brännskador om den beträds i läggningsfas.

Vägsopning och fotspår 2020-05-13

Vägarna kommer att sopas med början 27 maj, försenat då det har varit fullt på fraktfärjan. Efter vägsopningen är klar kommer fotspår att målas på vägbanan .

Asfaltering 2020-05-10

Vägen från Affären till Värdshuset kommer få ny fin asfalt. Arbetet börjar den 18/5 och beräknas vara klart den 22/5. Begränsad framkomlighet så avsätt lite extra tid och var försiktiga.

Förslag om nya avgifter för dispenser 2020-03-01

Styrelsens förslag om nya avgifter för generella och tillfälliga dispenser:

Generella dispenser
B-bilar, traktorer, 4-hjulingar 1000kr per månad
Renhållningsbilar (nuvarande Renovas), Hjullastare, hjulburen grävare, dumper, stor traktor med gafflar och kärra 1000 kr per år
Motsvarande maskiner med tillfällig dispens 2600 kr per månad
Tillfälliga dispenser
 Samtliga tillfälliga dispenser 1000 kr per påbörjad månad

Övriga fordon avtalas med vägföreningens styrelse.

Beslut om nya medlemsavgifter 2019-03-15

Beslut togs på årsmötet, nedan är de nya avgifterna.

Vägavgift 1 andel = 520 kr
För en villafastighet med 5 andelar blir avgiften sek 2 600
Anslutning till vägnätet 10 000 kr
Nybyggnation, eller tillbyggnad på 30m2 eller mer 20 000 kr
Avgift för generella dispenser Styrelsen presenterar helt ny modell under 2019
Anslutning av dagvatten 10 000 i anslutningavgift och intyg från vägföreningen
Träd och buskar längs vägarna 2018-10-04

Vägföreningen har ett ansvar för trafiksäkerheten på ön. Detta innebär att alla medlemmar har ett ansvar att följa de föreskrifter som finns, gällande klippning av träd och buskar längs vägarna.

På stora delar av vägnätet på ön håller växtligheten på att ta över. Transporter försvåras, sikten försämras och säkerheten blir sämre.

Instruktioner om klippning av grönska finns på hemsidan och på infotavlan. Trots uppmaning från vägföreningens styrelse till medlemmar att åtgärda grönskan, finns områden där ingen klippning skett.

För att säkerställa framkomlighet och trafiksäkerhet måste dessa områden klippas, på alla medlemmars bekostnad. Detta är en stor utgift då arbetet måste lejas ut. Vi skulle väl använda dessa pengar till att förbättra vägarna i stället….

Och tänk på att framkomlighet och trafiksäkerhet gäller året om! En klippt häck ska vara max 80 cm hög, 10 m åt vardera håll från korsning. Även vintertid.

Årsavgift 2018-05-03

Fakturor för årsavgift skickas ut under v 19.